:.:MMK:.:Malpera Mûzîka Kurdî - Kürtçe M :.:MMK:.:Malpera Mûzîka Kurdî - Kürtçe Müzik Sitesi: :.:::.: |
|
| sezen aksu şiirleri | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
XEWNASEW Admin
| Konu: sezen aksu şiirleri Perş. Eyl. 03, 2009 12:36 pm | |
| Adem Olan Anlar
Ben bu dünyaya bir türlü alışamadım Bu yüzden insan içine karışamadım Bana mı sordunuz adımı koyarken Bir küstüm bir daha barışamadım
Uyumlu faniler bana uyumsuz derler Delirttiniz beni ey ehven-i şerler Uzlaşırsam namerdim ateşe verseler Garanti muhabbetlere yılışamadım
Sürüden ayrılanları kurtlar yer Arkanı sağlama al ey akıllı beşer Ben çatlarım kurallara uyarsam eğer Ruhumu şeytanla bölüşemedim
Herkesin münasip bir dayısı var E insanoğlu bu iyisi, ayısı var Benim zarar bildiğim elaleme kar Adamını bulup da uyuşamadım
Ben seni de sevmedim adem Doğruyu duymak istiyorsun madem Alt tarafı bir elma yedik beraber Zehir-i zıkkım oldu bize bal badem
Adı Menekşe
Bu şehrin meydanlarında, garında, rıhtımında Sensizlik bir türlü yakamı bırakmıyor Bütün duraklarda, kahvelerde Büyük küçük yalanların Dönüp dönüp vuruyor ansızın beni Vuruyor yerden yere
Yok ettim salındığın billur aynaları Şimdi uzun uykuların tam zamanıdır Bir yorgan misali örtündüm yalnızlığı Bu yıl da aşk buraya hiç uğramadı
Silinsin izim, hiçliğim sokakta kalsın Gölgemi yakın, bu dünya beni yok saysın Emanet ettim bıraktığın her şeyi Dedim siz susuz bırakmayın menekşeyi
Silinsin izim, hiçliğim sokakta kalsın Gölgemi yakın, bu dünya beni yok saysın Emanet ettim bıraktığın her şeyi Dedim siz susuz bırakmayın menekşeyi
Alaturka
Gece inerken söner perde perde grubun rengi Derken başlar semada saltanat Ben ağlarım gülerken
Mehtap uyanmış Seyr-ü sefada yıldızlar Siyaha yanmış Bende fasıl fasıl dert Ah o ne zalim bir yarmış
Çalsın sazlar çalsın bu gece Alaturka başlasın Vur usta tamburun tellerine Hanendeler çağlasın
Penceremden geçer sandallarla sevdalılar hercai Çınlar gökkubbede aşkın şahane saz semai
Kader böyleymiş
Ayışığı
Buralarda artık Parlamıyor ayışığı Güneşimize kar yağdı Gidenlerden haber yok Yasaksız aşklar yabancı Aşina tuzak savaşlar Üzerimize örtülünce Lacivert akşamlar
Sen seç artık Sen seç artık ooy oy ooy oy Ne şarkı ne ayışığı ooy oy ooy oy Ne ölüm kalım Ne gençlik çağım Darmadağın, darmadağın Darmadağın, darmadağın Bir atımlık umudum kaldı
Sen seç artık Sen seç artık ooy oy ooy oy Ne şarkı ne ayışığı ooy oy ooy oy Ne ölüm kalım Ne gençlik çağım Darmadağın, darmadağın Darmadağın, darmadağın Bir atımlık umudum kaldı
Ayrılıklar Bitmez
Gün ağrınca kalkamaz birden O yattığı sert, kuru yerinden Bir baş ağrısı ense kökünde Acır kendine, başlar yeniden
Her kadehte bin isyan şahlanır Bir isim bir aşk daha silinir yine gönlünden
Her tüketilmiş sarhoş geceden Tek şey anımsar eski günlerden Bir çift mahsun göz, uysal hüzünlü Biraz kaderci, ürkek, çekingen
Her an koşardı canı yürekte Ne zaman isteyip arasa en uzak yerlerden
Ve ayrılıklar bitmez öğütür Ve gölgeler siner ömrüne kaçar kendinden Ve ayrılıklar bitmez öğütür Ve gölgeler siner ömrüne kaçarak kendinden
Yıllardan beri hep o hayali Taşır sırtında bir yük misali Sarar pişmanlık şöyle inceden Yorgun utançlı, başlar yeniden
Her kadehte bin isyan şahlanır Bir isim bir aşk daha silinir yine gönlünden
Ve ayrılıklar bitmez öğütür Ve gölgeler siner ömrüne kaçar kendinden
Ve ayrılıklar bitmez öğütür Ve gölgeler siner ömrüne kaçarak kendinden | |
| | | XEWNASEW Admin
| Konu: Geri: sezen aksu şiirleri Perş. Eyl. 03, 2009 12:36 pm | |
| Beni Unutma
Bir gün daha yaşandı ve bitti Küçük sevinçleri ve küçük kederleriyle Herhangi bir gündü çok önemli değildi Seni düşündüğüm bir kaç andan başka
Bilirim herkes boyuna düşeni yaşar Ve her yeni günde değişir hep bir şeyler Sende kendi payından bir hatıra seç ne olur Ve o ben olayım unutma beni unutma
Beni unutma unutma beni unutma Bilirsin unutulmak dokunurya her insana Sende kendi payından bir hatıra seç Ve o ben olayım unutma beni unutma
Bilirmisin seni gerçekten sevdim Sevdiğim daha bir çok şeyin arasında Bir tek seni seçtim hatıralar arasından Sebep diye bir küçük mutluluğum
Biliyorsun
Hayat bazen öyle insafsız ki Küçük bir boşluğu yakalar Hissettirmez en zayıf anında Seni ta yüreğinden yaralar
Ellerin kolların bağlansa da Başında kasırgalar kopsa da Seniz acımasız sevdaya sarar
Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun Beraber olamayız benim gibi biliyorsun Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun
Haklısın biraz geç karşılaştık Oysa hiç konuşmadan anlaştık Bazı şeyler var ki söylenmiyor Biz seninle sözleri susarak aştık
İnsan acılarla kıvransa da Ve o aşkta bir daha doğsa da Dünyasını yeniden kursa da Düşlerle gerçekler ayrı ayrı yaşar
Çocuk
Bir yerlerde bir çocuk doğdu Sancısını içimde duyuyorum Kimbilir kimin çocuğusun Gözlerinde güneşi görüyorum
Bir yerlerde bir çocuk doğdu Sancısını içimde duyuyorum Kimbilir kimin çocuğusun Gözlerinde güneşi görüyorum
Gözlerinde hayat pırıl pırıl Ellerinde ümitlerimiz var Dünyanın tüm pisliklerine Sıkılmış o minik yumruklar
Dünyanın tüm pisliklerine Sıkılmış o minicik yumruklar
Güzel bebek buram buram İnsan, sevgi kokuyorsun Bir küçük dünya gibi varlığın Sırtında dünyayı taşıyorsun
Güzel bebek buram buram İnsan, sevgi kokuyorsun Bir küçük dünya gibi varlığın Sırtında dünyayı taşıyorsun
Kim olursa olsun anan, baban Sorumluyum onlar kadar senden Adını hiç bilmesem bile Benim öz be öz çocuğumsun sen
Adını hiç bilmesem bile Benim öz be öz çocuğumsun sen
Güzel bebek buram buram İnsan, sevgi kokuyorsun Bir küçük dünya
Dört Günlük Birşey
Şimdi çok uzak bir hatıra gibi O yaşadığımız Boynumda bilmece gibi bir düğüm Dört kısa günden bana Bir garip sızı kaldı Bir de deli özlemin
Ben senin gözlerinin Yalan dolan bakışını bile sevdim Ben bir annenin evladına duyduğu hisleri besledim Ben senin bal gözlerinde Dört kısa günde bilsen neler neler gördüm Sahte ile gerçeğin karmaşasını Yine de sevgini özledim
Özledim ellerini Gözlerini Ve yanık kokunu özledim
İnsan böyle bir duyguyu yaşarken gerçek yaşamla tüm bağları kopmuşçasına ayakları yerden kesiliveriyor. Hoş bu zaman, bu bağlantısızlık ta yaşam kadar gerçek ve doğal. Biliyor musun? Belki de iyi oldu ama biz yere erken indik. Şimdi o yarım yaşanmış şey boynumda düğüm
Dört günlük bir şey işte Güzeldi yaşandı ve bitti Diye düşündük Oysa bir duygusal yük Vurduk yüreklerimize kırılıp döküldük Bir zaman gözlerimizde çiçek açardı Biz her umudu söndürdük
Özledim çiçekleri Sevdiğim ne varsa Her şeyi özledim
Özledim ellerini Gözlerini Ve yanık kokunu özledim | |
| | | XEWNASEW Admin
| Düğün
Parada pulda gözüm yok inan baba Eloğlu kıyar gülünün fidanına Olur a dara düşerim, ihtimal Gülüne su ver, unutma Olur a dara düşerim, ihtimal Baba, kapıyı kapatma
Kınalı gelin uçuyor yuvadan Günü saati biliyor yaradan Duvağım, telim, kırmızı kemerim Dileğim bir kız, bir oğlan
Vurun davullar güm be de güm güm Geçer mi geçer ah sayılı gün Hem ağlarım hem giderim Bahtıma ne çıkarsa kabulüm
Düşünce
İstesende yok desende Kan misali dolar yüreğine İliklerine damarlarIna Sen gibi sen olur bilmesende
İstesende yok desende Düş misali bir an gözlerinde Islanır bir şey yutkunursun Sarılır boynuna hissetmesende
Gel demek bu kadar mı kolay Git demek bu kadar mı kolay Gün gelir istekler ihtiraslar İnsanı boğar
İstesende yok desende Her suçun hesabı var yüreğinde İliklerinde damarlarında Sen gibi sen olur bilmesende
Sevmeninde sevilmeninde Bir bedeli var aşar tenimizi Duygularına dur desende Susturmak ne mümkün düşüncemizi
İstesende yok desende Mutsuzluğu öyle aşamazsın Besliyor sevgi varlığımızı Sevgiyi hafife alamazsın
Erkekler
Yalnızlık Allah'a mahsus Yalnız yatmak mı, ay ay imkansız Biri mutlaka olmalı Seni acil unutmalı Ya olmazsa seni şeytanın şahidi sus Çivi çiviyi söker, sökmezse şansına küs
Elimi sallasam ellisi Başımı sallasam tellisi Ooof pabucum sıkıyor Ooof içim sıkılıyor
Burda hayat şöyle böyle Yaşıyoruz zar zor öyle Şimdilik sensiz olmadı Tüh, taş yerini bulmadı Sen nasılsın iyi misin Ne var ne yok hasta mısın Yoksa benim gibi boşta mısın
Elimi sallasam ellisi Başımı sallasam tellisi Ooof pabucum sıkıyor Ooof içim sıkılıyor
Gelen Gideni Aratır
Haydi gel seninle şöyle karşı karşı Gel olmaz inan ki kavga ve gözyaşı Ayrılmak istemiyorsak seninle açıkça konuşmalı
Haydi gel bir kez daha denemeli Gel her şeyi doğru dürüst söylemeli Ayrılmak en kolay çözüm inan ki gel görelim gerçeği
Gel bugüne kadar olanlar olmuş hepsini unutalım Gelen gideni aratır derler bırak nazı anlaşalım
Git
Madem ki istiyorsun öyleyse durma git Beni düşünme rahat ol yalnız kalabilirim Sende bilirsin hiç bir acı sonsuza dek sürmez Hatta her an yeniden sevebilirim
Olmazdı bende biliyorum haklısın haydi git Korkma seninle gerçekten dost olabilirim Aslında bende uzun zamandan beridir sana Ayrılmak istediğimi söylemedim haydi git
Git... Git... Gitme dur ne olursun Gitme kal yalan söyledim Doğru değil ayrılığa daha hiç hazır değilim Aramızda yaşanacak yarım kalan bir şeyler var Gitme dur daha şimdiden deliler gibi özledim
İkimiz içinde doğru olan böylesi git İnan bana sandığın kadar üzgün değilim İçimde yepyeni bir hayata başlamanın Sevinci ve heyecanı var artık git...
Gözlerine Göz Değmiş
Ah gözlerine göz değmiş belli Dudaklarında günah tadı var Suçluluk kokusu sinmil tenine Ben yine aynı hep affedici Bu saltanat bu haller geçici Bu taze ten bu demler geçici İnsafa gel bir bak şu garibe Gafletinden uyan eller gidici
Ben beni bilirim gel gör anlatamam Gir bak içimde hem bahar hem güz Dünya malında komşu bağında Billa gözüm yok dururum dümdüz
Ah yollarına kul kurban olurum Yüz çevirme benden mahvolurum Allah aşkına sev yoksa ben ölürüm Kalbim nöbette bak gece gündüz | |
| | | XEWNASEW Admin
| Güngörmemişler
Tedavülden kalktı aşk Üç ihtilal üç kuşak Fiiliyattan geçtim Düşünmek bile yasak
Girmeyelim bu konulara Bizden geçti şişt susak Yedi onda dört, onda beş Önümüz deprem yan basak
Bize mi denk geldi Bize mi insaf
Kelimeler fistan giymiş Salınıyor ağır aksak Atı alan Üsküdar'ı geçmiş Saadet bizden uzak
Bize mi denk geldi Bize mi insaf
Biz gördük yanmayı Ölümüne zorlanmayı İktidar altında şahlanmayı, horlanmayı Her şart her koşulda Babalar gibi dayanmayı Bizden sonrakiler gün görse bari
Her birimize değdi fesat Dünya işleri kesat Yuvarlanıp gidiyoruz Halimiz eh işte vasat
Bize denk geldi maalesef
Hayır
Dün gece biraz kırgın biraz sinirliydin Mutlaka bir şeylere sıkılmıştı canın Yoksa sen ölsen bile asla bana öyle Hiç bir zaman sevmedim seni diyemezdin
Evet hatta biraz fazla sinirliydin Belki de ben hata yaptım farkında olmadan Mutlaka işlerin filan yolunda değildi Yoksa hiç böyle şakalar yaparmıydın sen
Hayır hayır yalan Sen de beni sevdiğini inkar etme Hayır olmaz Bu yalnızca bir anlık öfke
Öfkeli olmasan asla bağırmazdın öyle Ne olur anla artık lütfen bitti diye Başkası var artık diye yalan da söyledim Sanki inanırmışım gibi böyle şeye
Her Şeyi Yak
Beni yak, kendini yak, herşeyi yak Bir kıvılcım yeter be hazırım bak İster öp ister okşa istersen öldür Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk
Seni içime çektim bir nefeste Yüreğim tutuştu göğsüm kafeste Yanacağız ikimizde atetşte Bir kıvılcım yeter ben hazırım bak Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk
Beni yor hasretinle sevginle yor Sevgisizlik ayrılıktan daha zor Dilediğin kadar acıt canımı Yokluğun da varlığın da yetmiyor
Allahım Allahım Ateşlere yürüyorum Allahım acı ile Aşk ile büyüyorum
İki Gözüm
Yok mu senin insafın yok mu Bir güler yüzün çok mu Dağ mısın taş mısın Uzak mı bu eda bu hal tuzak mı Hak mısın bana yasak mı Dost musun düşman mısın
İki gözüm seneler geçiyor Gönül ektiğini biçiyor Bir selam lutfet Bu ne çok hasret Gel barışalım artık Can özüm bahar geldi dalları kiraz bastı Yedi kat eller yakınım oldu Gel kavuşalım artık
İlk Gün Gibi
Gitsen de olur söylemem Söylemem tek bir kelime Ağlarım yaşlar sağa akar Damla damla yüreğime
Kim severdi seni benim gibi böyle Kim tapardı sana Tanrı gibi öyle Kim seni kendinden iyi tanırdı Elini vicdanına koy da söyle
İlk gün gibi, ilk gün gibi seni severim İlk gün gibi, ilk gün gibi seni beklerim İlk gün gibi, ilk gün gibi seni özlerim İlk gün gibi, ilk gün gibi İlk gün gibi sana inancım var benim
Tutsan da olur ellerimi Tutmasan da şart değil dokunmak Doyumsuz olan o sıcaklığı Kendi içinde yaşamak
Kaç Yıl Geçti Aradan
N'olur sormasınlar bana N'olur söyletmesinler derdimi Saklarım ben onu kendime Yerim kendi kendimi
Akıyorsa yaşlar gözümden Dinmiyorsa bir türlü gece gündüz Karardıysa bütün dünyam Vardır elbet bir sebebi
Benim bütün derdim özlem Biliyorum kavuşur böyle seven Biz bir elmanın iki yarısıyız O en çok sevdiğim ve ben
Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı Bitsin artık bu hasret buluşalım gayrı
Kaderim
Az gittim uz gittim Eğri gittim düz gittim Yar sen sen diye bittim Uçurum gözlerinde İhanet yüzlerinde yittim Kaderim kastın mı var Ya sen gel ya beni aldır Yeminin ahtın mı var Hasetten yüreğim hardır Ya bu ateşi söndür ya beni öldür Ya da bu kalbi benden sür | |
| | | XEWNASEW Admin
| Konu: Geri: sezen aksu şiirleri Perş. Eyl. 03, 2009 12:37 pm | |
| Kaybedenler
Ne hazin değil mi sevgilim hikayemiz Malesef pek farkı yok diğerlerinden İtiraz etmedik, itiraf etmedik Kaybedenlerdendik diğerlerinden
Bari sen sonradan birazcık mutlu oldun mu El yordamıyla iyi, kötü bir yol buldun mu Hiç hayır dedik mi, soru sordun mu Memnun değilim aldığım haberlerinden
Beni sorarsan şahitsiz suçlar gibi Kınalı kanadı kırılmış kuşlar gibi Yazı gelmeyen upuzun kışlar gibi Unutulmuş diyarında düşünüyorum
Keskin Bıçak
Geldim yarım, kaldım yarım Neydi, ne oldu şu tez canım Ertelendim hayattan, sevdim yarım Derken bugün olmazsa, olur yarın
Kendimden kaçak Yarim keskin bıçak Nerde bende o yürek Yardan cayacak
Ben bu dünyayı anlayamadım Niyetlendim de altından kalkamadım
Kendimden kaçak Yarim keskin bıçak Nerde bende o yürek Yardan cayacak
Kolay Değil
Biraz daha sarıp sarmala beni Biraz daha dokun yalnızlığıma Biraz anla ne demek istediğimi Biraz dinle duygularımın dilini
Biraz daha kalda düşün yeniden Biraz anla bendeki bu hüzün neden Biraz anla biraz dinle biraz da sev...
Kolay değil kolay olmaz o kadar Kolay değil olursa bu bir olay İki insan sevgiyle bir arada Kolay değil olursa bu bir olay
Bin bir defa ah şu kalbim kırıldı Bu izler hep o eski acılardan Cesaretim hemen hemen hiç kalmadı Çok denedim denedim ama olmadı
Kurşuni Renkler
Bir sabah saçlarımı okşayıp da rüzgar İzlerini sürüp de gidecek beyaz beyaz Ve güneş aynaya baktığımda çizgilerden Yeni bir yüz gösterecek üzülerek biraz Yok olmaz erken daha Biraz geç kalın ne olur Hiç hazır değilim henüz Ne olur baharlarımı bırakın bir süre daha Tanıdık değil bana güz Yok olmaz dur Dur gidemezsin Gözlerimin rengi dur Bulutlara dönemezsin Yok alamazsın Beni deli zaman Ömrüme o kurşuni renkleri süremezsin O gün başka renkte ağaracak biliyorum Ve zorla değil ya o rengi hiç sevmiyorum Ne olur sanki biraz daha zaman verseniz Yıllar öfkenizi hiç mi hiç anlamıyorum
Küçüğüm
Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün hatalrım Öğünmem bu yüzden Bu yüzden kendimi Özel önemli zannetmem
Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün saçmalamam Yenilmem bu yüzden Bu yüzden kendime hala güvensizliğim
Ne kadar az yol almışım Ne kadar az Yolun başındaymışım meğer Elimde yalandan kocaman rengarenk Geçici oyuncak zaferler Küçüğüm daha çok küçüğüm
Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün korkularım Gururum bu yüzden Bu yüzden çocuk gibi korunmasızlığım Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden sonsuz endişem Savunmam bu yüzden Bu yüzden bir küçük iz bırakmak için didinmem
Neye Yarar
Saklasa da sözlerim Gizleyemez derdini Gizleyemez gözlerim Deli gibi sevdiğini
İçimde bir sevinç var Senelerdir tatmadığım Bir burukluk bir heyecan Doyasıya yaşamadığım
Bir yanımda doğrular Hatalarsa bir yanımda Aklım yapma diyorsa da Gönlüm bir kez düştü aşka Şimdi ne söyleseler Aşka dair bilinen Şu yalan dünyada ne var Yaşamadan öğrenilen
Ne kavga ne ümitsizlik Ne ağlaşan insancıklar Ne de başka düşüncem var Bir duygu kasırgası bu Sardı bütün benliğimi Karşı koymak neye yarar
Oldu Mu
Gel haydi yine bir daha dene Belki olur bu son deneme Hiç düşündün mü ne zor anlatmak Kendini yeni birisine
Dur öyle hemen yok olmaz deme Bir an olsun düşün yeniden Vay bu ne öfke nedir acelen Ayrılmak için bu telaş ne
Her zaman böyle delisin Hep öfkene yenilirsin Her zaman bir neden bulur Ya kendini ya beni üzersin
Oldu mu şimdi oldu mu ya Anlamak istemiyorsun ne demek istediğimi Oldu mu şimdi oldu mu ya İnan ki benden farklı değil yeni bir sev | |
| | | | sezen aksu şiirleri | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|